Gluiperd | Brouwerij Hommeles

|Gesponsord door Mitra|

“De Gluiperd is een blond bier van 8% met toevoeging van appel, peer en vlierbessen uit de boomgaarden van Landwinkel De Lindeboom in ’t Goy, een dorpje bij Houten.
Brouwerij Hommeles is de naam waaronder het Houtens Brouw Collectief vanaf januari 2013 zijn commerciële bieren op de markt brengt. De naam is een afgeleide van ‘humulus’, de Latijnse naam voor hop.” (houtensbrouwcollectief.nl)

Zicht

Het mooi goud oranje bier heeft een dikke volle schuimkraag.

Geur

Het biertje ruikt heerlijk fruitig. Vooral citrus voert de boventoon. Daarnaast ruik ik lichtelijk een ijzer geur.

Smaak

Het bier is heel mooi vol. Ook hier komt de fruitigheid uit de geur weer terug. Hierin heeft de citrus weer een lichte boventoon. Het biertje is lekker fris. Dit komt door de hoeveelheid koolzuur, het lichte aanwezige bittertje en de appel die ik ook proeft. Ook proef ik licht wat honing.

Jum! Deze kan ik wel waarderen. Ik snap wel waarom ze dit biertje de gluiperd hebben genoemd. Het bier is fris en drinkt makkelijk door, maar bevat stiekem ook 8% alcohol dus hij is redelijk sterk. Oppassen dus 😉

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie