Ruwe Olie | Brouwerij de Moersleutel

Een tijdje geleden dronk ik deze imperial stout van Brouwerij de Moersleutel. Echter dronk ik niet alleen dit bier deze avond, maar ook de Willy Tonka, die ik al eerder beschreef. Twee fijne bieren om te delen (maar hoeft niet natuurlijk!), aangezien ze zich in een 37,5cl fles bevinden.
“Met smering ga je dit keer naar de tering” (quote moersleutel)


Zicht & Geur

De ruwe olie is een bijna zwart bier met een kleine lichtbruine schuimkraag. Het bier heeft in eerste instantie een wat zurige geur van koffie. Daarna ruik ik een geur die ik associeer met (nat) hout. Ook is het bier licht rokerig.

Smaak

Het bier begint net als in de geur wat zuurderig. Daarna komen er sterke koffie en chocolade tonen naar boven. Het bier is zacht en vol. De toegevoegde vanille en het lage koolzuurgehalte zorgen ervoor dat het karakter van het bier niet te heftig wordt. Hierdoor blijft de ruwe olie een redelijk toegankelijke, milde en niet te bittere stout. Op de achtergrond proef ik licht wat laurier.

 

Geef een reactie