Het Bierlokaal

Toen ik een paar jaar geleden (speciaal) bier ontdekte wist ik nog niet wat ik allemaal over deze wondere bierwereld zou gaan ontdekken. Zo wist ik niet dat er zoveel verschillende soorten bieren waren met elk een eigen karakter. Ik wist niet dat er verschillende stappen bestonden in het proeven en ervaren van bier en dat er zoveel componenten invloed hebben op de smaak van bier bijvoorbeeld.

Er is tegenwoordig ook zoveel bier.. Het gaat bijna als een snelheidstrein.. niet bij te houden bijna, zoveel stijlen en brouwerijen zijn er..en er komen er nog steeds meer bij!


Toen ik begon met bierdrinken moest ik dus op eigen houtje, onder andere door het lezen van bierboeken, erachter komen hoe je überhaupt bier drinkt en goed proeft. Sinds kort is er een nieuwe manier om bier te leren proeven. Het bierlokaal wil voor beginnende bierdrinkers een (online) ondersteuning zijn. Zij bieden je de kans om via het bekijken van (online) proefvideo’s bier goed te leren proeven. In deze video’s geven zij uitleg over het proeven zelf, de bieren en de brouwerijen.

Proeflokaal

Het proeflokaal is dus dé plek voor beginnende bierdrinkers en liefhebbers om bier goed te leren proeven. Om mee te doen aan het proeflokaal bestel je bij bierlokaal een bierpakket. In dit pakket zitten acht verschillende soorten bieren. En nou denk je, wat is er dan zo speciaal aan dit bierpakket? Nou bij deze acht bieren krijg je ook toegang tot acht video’s. Elk bier heeft zijn eigen video waarin uitleg wordt gegeven over het bier en de brouwerij. Op deze manier kan je leren hoe je het beste bier kan proeven en kom je erachter welke stappen hierbij horen.

Voor dit pakket betaal je €30, dat is €3,75 per biertje en dan krijg je er ook nog eens een begeleidende video en mooie verhalen bij! Zie: https://www.bierlokaal.com/bierlokaal-proefpakket/

Naast het proeflokaal voor beginners is er ook voor biergeeks en gevorderde bierdrinkers wat te vinden op bierlokaal. Bierlokaal biedt deze bierdrinkers de mogelijkheid om niet alleen bier te proeven, maar om dit blind te doen en ook nog eens in competitievorm.

Proeven voor pro’s competitie

Ik doe zelf mee met deze competitie. Ondertussen staat mijn teller al op meer dan 500 verschillende biertjes die ik geproefd heb, dus ik wilde weleens de uitdaging aangaan. Kan ik, zonder etiket en verdere informatie, erachter komen wat ik drink..?

Het proeven voor pro pakket is meteen al bijzonder. Je krijgt net als het gewone proefpakket namelijk acht bieren toegestuurd, maar.. dan wel acht blinde bieren! Er is geen bier bij wat een etiket heeft. Het enige wat de bieren uit elkaar houdt zijn de verschillende soorten flesjes, kleuren en nummers. Je hebt op deze manier dus geen idee wat je zal gaan proeven. De verschillende bieren trokken meteen mijn aandacht, je probeert meteen te achterhalen of je kan raden wat er in de flesjes zit..

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je mee doet aan de proeven voor pro’s competitie ga je dus acht weken blind bier proeven! Per week proef je één van de speciaal bieren, aan de hand van de nummers op de flessen. Per bier krijg je 10 vragen die je moet beantwoorden. In een antwoordvideo op bierlokaal.com (je kan inloggen op je eigen account die dan aangemaakt wordt) zie je je resultaat. Welk bier zou je geproefd hebben en hoeveel vragen heb je goed beantwoord?

Elke donderdag om 20:00 is de deadline om de antwoorden van het bier van die week in te leveren. Na deze deadline worden alle scores van de deelnemers bekeken en wordt er een ranking gemaakt. Na 20:00 start de volgende week en staat er een nieuwe opdracht klaar. Dan heb je dus nog de hele week om het volgende biertje te proeven. Daarnaast maak je ook elke maand nog kans om de maandwinnaar te worden. Je krijgt dan toegang tot het BierPro Lokaal, waarin je gratis de nieuwste bieren mag degusteren als bewezen fijnproever.

Wat is er nou stiekem leuker dan het proeven van bier, mét daarbij een competitie-element. Niets leukers om de winnaar te worden natuurlijk.. Het is leuk en interessant om eens niet te weten wat je proeft. Ik denk dat je dan echt anders gaat proeven. Door een etiket ben je toch al op één of andere manier bevoordeeld voordat je dat proeven.

Voor €32 kan je acht weken mee doen aan de proeven voor pro’s competitie. Je krijgt dan acht blinde bieren opgestuurd en doet automatisch mee met de blind proef competitie. Met elke week een ander bier wat geproefd wordt, waar je vragen over krijgt en waardoor je de beste van de maand kan worden.

 

 

 

Geef een reactie