Bierfestivals April en Mei

6-8 april Hop on hop off festival Breda

Aankomend weekend staat de Kunstijsbaan van Breda een keer niet in het teken van schaatsen, maar wel van bier! Van 6 tot 8 april vindt hier namelijk het gloednieuwe indoor speciaalbier- en foodtruck-festival Hop On hop Off plaats. Op maar liefst 16.000 vierkante meter is er plaats voor ongeveer vijftig brouwerij met meer dan honderd verschillende bijzondere bieren. Daarnaast zij er ook nog vijftig foodtrucks, masterclasses, demonstraties en foodpairing. Laat dat zonnetje maar komen!

Terheijdenseweg 506 www.hoponhopofffestival.com


11-14 april Bierfestival Groningen

De Martinikerk is al jaren het schitterende decor van dit festival. Je vindt er meer dan 150 speciaalbieren van nationale en internationale brouwerijen. Ook zijn er verschillende masterclasses en brouwwedstrijden. Op 11 april staat het jaarlijkse bierdiner op het programma.

Martinikerkhof 3, 9712 JG Groningen www.bierfestivalgroningen.nl


5 mei Festival des Saisons

Op 5 mei organiseren De Naeckte Brouwers een bierfestival ter ere van de saisons, De saison is een prachtige bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Tijdens het festival worden 20 verschillende saisons van 14 lokale en/of bevriende brouwerijen getapt. Je vindt er onder andere bieren van Ramses, Pontus, De Naeckte Brouwers natuurlijk en de Kromme Haring.

ANNA, Amsterdamseweg 22, Amstelveen Facebookevenement


6 mei Nederlands Speciaalbierfestival Den Bosch

Op de Parade, in hartje Den Bosch, presenteren 48 Nederlandse browuerijen een diversiteit aan speciaalbieren. Voorbeelden van brouwers zijn bijvoorbeeld Walhalla, Brothers in Law, Poesiat & Kater, Brouwerij Frontaal en Brouwerij de Molen. Vorig jaar was het festival uitverkocht, dus wees er snel bij!

De Parade, Den Bosch www.speciaalbierfestival.nl


12 mei Utrechts Bierbrouwersfestival

Op 12 mei staat de Fabrique te Utrecht helemaal in het teken van Utrechtse brouwerijen en brouwerijen uit de omgeving. Er zijn op dit moment welgeteld 45 brouwerijen in omgeving Utrecht, er valt dus genoeg te ontdekken. 30 van deze brouwerijen presenteren hun, bij elkaar 150, bieren op het festival. Ook zijn er 2 exclusieve bierproeverijen op de dag, hier kan je online kaarten voor kopen.

De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl


19-21 mei Speciaalbierfestival Nijmegen

Tijdens Pinksteren is het weer feest in het Valkhofpark in Nijmegen. Café Samson, MUG, Opera, Freddy’s en de Deut slaan de handen in één en organiseren drie dagen lang dit bierfestival. Elke dag vanaf 14:00 kan je genieten van bieren van ruim 50 brouwers.

Valkhofpark Nijmegen www.nijmeegsebierfeesten.nl


25-27 mei Mout bierfestival Arnhem

Het Mout bierfestival vindt zijn oorsprong in Nijmegen. Hier vond het twee edities plaats in het Julianapark. Na dit grote succes besloot de organisatie uit te breiden. Zo kwam er een winterfestival in de Eusebiuskerk begin dit jaar. En nu dus een lente festival in het mooie Sonsbeekpark in Arnhem. Naast Arnhem zijn er nog andere locaties van het festival. Van 18-21 mei strijken ze neer in het Volkspark Enschede en van 22-24 juni weer in het Julianapark Nijmegen. Genoeg Mout dus deze lente!

Sonsbeekpark Arnhem www.moutbierfestival.nl


24 mei – 3 juni Week van het Nederlandse bier

Mei staat natuurlijk ook in het teken van de Week van het Nederlandse bier. Tijdens deze week vindt natuurlijk het Nederlandse Bierproeffestival plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Op dit festival vindt je van 24-26 mei 250 verschillende bieren van ruim 40 Nederlandse brouwers. Op 24 mei wordt ook bekend welk bier de titel ‘Beste bier van Nederland 2018’ mag gaan dragen. En van 1-3 juni vinden de jaarlijkse brouwerijdagen plaats.

www.weekvanhetnederlandsebier.nl

 

 

Geef een reactie