Bierfestivals Juni, Juli & Augustus

10 juni Twents Speciaalbierfestival Hengelo

Dit festival wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd op zondag 10 juni op het oude Hazemeijer terrein in Hengelo. Rondom de Twentse bierbrouwerij, ook gevestigd op het terrein, laten bierbrouwers uit heel Nederland het publiek kennis maken met zeer uiteenlopende bieren. Het festival duurt van 1 tot 7 en naast bier is er ook streetfood en livemuziek.

Hazemeijer, F. Hazemeijerstraat 400, Hengelo www.twentsspeciaalbierfestival.nl


15 & 16 Juni International Craft Beer Festival Groningen

15 en 16 juni is het tijd voor de tweede editie van het International Craft Beer Festival Groningen. Dit festival wordt georganiseerd door brouwerij Bax Bier eveneens uit Groningen. Op het festival vind je bieren van onder andere het Oostenrijkse Bierol, Sesma brewing co uit Spanje en Brouwerij de Moersleutel. Ook bieren van Stone Brewing, Brewdog, Thornbridge en Weihenstephan zijn vertegenwoordigd!

Ossenmarkt Groningen facebookpagina


16 juni Noord Hollands Bierfestival Alkmaar

Het Noord-Hollands bierfestival vindt op 16 juni plaats in de Grote Kerk van Alkmaar. Het festival brengt de biercultuur van de provincie Noord-Holland onder de aandacht. In Noord-Holland zijn dan ook de meeste brouwerijen te vinden. Bieren van Texel, uit Haarlem of Enkhuizen proef je deze dag van 1 tot 7.

Grote Kerk, Koorstraat 2, Alkmaar pint.nl


21-24 juni Carnivale Brettanomyces

Dit bierfestival is een ode aan Brettanomyces en andere onbekendere gistsoorten en bacteriën. Het doel is om het publiek kennis te laten maken en te informeren over deze zure en wilde bieren. Er zijn bieren te proeven zoals op elk festival maar er zijn ook colleges over wilde gisten. Het festival vind op meerdere plekken in Amsterdam plaats, locaties zijn onderandere Foeders, Indewildeman, het Arendsnest, Beertemple en Oedipus Brewing.

Verschillende locaties in Amsterdam www.wildegist.nl


24 juni Sloten bierfestival

In het voormalig tandheelkundig centrum ACTA, zit nu RADION een culturele vrijhaven. Hier wordt op zondag 24 juni van 2 tot 7 het Sloten bier festival georganiseerd. Op deze dag komen diverse enthousiaste en gedreven brouwerijen vanuit Amsterdam en omstreken om hun speciale bieren te schenken. Met jouw eigen bierglas kun je alle verschillende bieren proeven en de bijbehorende verhalen horen.

Radion, Louwesweg 1, Amsterdam facebookpagina


1 juli Biergondische Mill

Biergondisch Mill is een kleinschalig gezellig bierfestival in Mill. Van 2 tot 8 kan je bieren proeven van 10 kleine plaatselijke brouwerijen. Onder andere Brouwerij De Stramme Kabouter uit Mill en Brouwerij Wijchense Schöne uit Wijchen komen hun bieren presenteren. 

Kerkstraat, Mill www.biergondischmill.nl


21 juli B-Fest Breda

Bier, baarden, burgers en bands op de Belcrum beach! Brouwerij Bliksem organiseert B-Fest dit jaar voor de 4e keer. Er zijn bieren en burgers op dit festival te vinden maar je kan ook bijvoorbeeld als man je baard laten verzorgen door Mr Wally’s Herenkapper. Er zullen bieren zijn van brouwerij Bliksem zelf maar ook van Brouwerij Frontaal en andere brouwerijen.

Belcrum Beach, Veilingkade 9, Breda facebookpagina


28 juli Gerstenat Valkenswaard

Op zondag 29 juli wordt de markt in Valkenswaard van 12 tot 7 ingericht als bierproeflokaal. Diverse bierbrouwerij uit heel Nederland (en dit jaar ook België) presteren op dit evenement de lekkerste bieren.

Markt Valkenswaard facebookpagina


10 & 11 augustus Bierfestival HOP Rotterdam

Deze dagen nemen microbrouwers Wijkpark het Oude Westen in Rotterdam over. Er zijn verschillende (kleine) brouwers uit Rotterdam maar ook thuisbrouwers zullen hier hun bieren schenken. Goede muziek en lekker eten zal niet ontbreken. Leuke aan dit festival waren vorig jaar de Beer-Olympics, kleine spelletjes zoals beerpong, giant jenga en bierpul schuiven. Hopelijk dit jaar weer!

Wijkpark het Oude Westen, Rotterdam facebookpagina


11 & 12 augustus Planet Oedipus

11 & 12 augustus tovert Brouwerij Oedipus het stadslandbouwproject NoordOogst weer om tot Planet Oedipus. Het is een bierfestival met een bier line-up waar je u tegen kunt zeggen. Internationale brouwerijen als Lervig Aktiebryggeri, Pohjala brewing en To Øl staan ertussen. Maar ook Nederlandse brouwerijen als Kaapse brouwers, natuurlijk Oedipus zelf en Van Moll zijn aanwezig. Naast mooi bier is er ook fijne muziek en goed eten te vinden.

NoordOogst, Meteorenweg 272, Amsterdam Oedipus.com

 

 

 

Geef een reactie