Bierfestivals Juli, Augustus & September

1 juli Biergondische Mill

Biergondisch Mill is een kleinschalig gezellig bierfestival in Mill. Van 2 tot 8 kan je bieren proeven van 10 kleine plaatselijke brouwerijen. Onder andere Brouwerij De Stramme Kabouter uit Mill en Brouwerij Wijchense Schöne uit Wijchen komen hun bieren presenteren. 

Kerkstraat, Mill www.biergondischmill.nl


14-15 juli Hoppig Hoofddorp

Op Landgoed de Kleine Vennep presenteren zes lokale brouwerijen zich deze dagen. Samen met Park21wordt dit festival georganiseerd. BE+ER, Brouwerij de Poort, Brouwerij Troost, Brouwerij Klein Duimpje en Brouwerij de Waterwolf zijn present. De toegang is gratis en het festival is op zaterdag geoep[end van 14:00-22:00 en zondags van 12:00-20:00.

Landgoed De Kleine Vennep, Nieuw-Vennep hoppighoofddorp.nl


21 juli B-Fest Breda

Bier, baarden, burgers en bands op de Belcrum beach! Brouwerij Bliksem organiseert B-Fest dit jaar voor de 4e keer. Er zijn bieren en burgers op dit festival te vinden maar je kan ook bijvoorbeeld als man je baard laten verzorgen door Mr Wally’s Herenkapper. Er zullen bieren zijn van brouwerij Bliksem zelf maar ook van Brouwerij Frontaal en andere brouwerijen.

Belcrum Beach, Veilingkade 9, Breda facebookpagina


28 juli Gerstenat Valkenswaard

Op zondag 29 juli wordt de markt in Valkenswaard van 12 tot 7 ingericht als bierproeflokaal. Diverse bierbrouwerij uit heel Nederland (en dit jaar ook België) presteren op dit evenement de lekkerste bieren.

Markt Valkenswaard facebookpagina


4 Augustus Speciaalbierfestival Hoeven

Samen met Brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven organiseert Bovendonk het 1e Hoevense speciaalbierfestival. Met het speciale festivalglas kan je bij de verschillende brouwerijen genieten van de meest bijzondere bieren die in Brant gebrouwen worden. Tel daarbij op de bijzondere entourage van de voormalige seminarie en het plaatje is compleet. Onder andere de volgende brouwerijen zullen aanwezig zijn: De Oirsprong, Gebroeders Hop, Brouwerij Belgica en Brouwerij Arnulfus.

Klooster Bovendonk, Hoeven bovendonk.nl


10 & 11 augustus Bierfestival HOP Rotterdam

Deze dagen nemen microbrouwers Wijkpark het Oude Westen in Rotterdam over. Er zijn verschillende (kleine) brouwers uit Rotterdam maar ook thuisbrouwers zullen hier hun bieren schenken. Goede muziek en lekker eten zal niet ontbreken. Leuke aan dit festival waren vorig jaar de Beer-Olympics, kleine spelletjes zoals beerpong, giant jenga en bierpul schuiven. Hopelijk dit jaar weer!

Wijkpark het Oude Westen, Rotterdam facebookpagina


11 & 12 augustus Planet Oedipus

11 & 12 augustus tovert Brouwerij Oedipus het stadslandbouwproject NoordOogst weer om tot Planet Oedipus. Het is een bierfestival met een bier line-up waar je u tegen kunt zeggen. Internationale brouwerijen als Lervig Aktiebryggeri, Pohjala brewing en To Øl staan ertussen. Maar ook Nederlandse brouwerijen als Kaapse brouwers, natuurlijk Oedipus zelf en Van Moll zijn aanwezig. Naast mooi bier is er ook fijne muziek en goed eten te vinden.

NoordOogst, Meteorenweg 272, Amsterdam Oedipus.com


25 & 26 augustus BXLBeerFest

Uit dit lijstje het enige bierfestival buiten Nederland. BXLBeerFest vindt 25 en 26 augustus plaats van 12:00-21:00. Met het BXLBeerFest moet Brussel tegen aan de top komen als bierstad. Het ​BXLBeerFest festival is georganiseerd met internationale ambitie. Naast de betere Belgische brouwerijen zal het aanbod vervolledigd worden met brouwerijen van over de hele wereld, in totaal zullen 50 brouwerijen hun bieren presenteren. De organisatie selecteert enkel onafhankelijke brouwerijen die kwalitatieve, artisanale bieren aanbieden. Bonus; het zijn allemaal vrienden van elkaar. We creëren een kruispunt waarop deze vrienden elkaar ontmoeten.

Havenlaan 86C, Brussel bxlbeerfest.com


26 Augustus Van Moll Fest

Op 26 augustus bouwt Van Moll uit Eindhoven weer een feestje. Dan vindt het Van Moll Fest weer plaats op het terrein van het Evoluon. Er komen diverse Nederlandse brouwerijen maar ook de lijst met buitenlandse brouwerijen belooft veel goeds! Onder andere To Øl, Siren Craft Brew, La Pirata en Founders maken hun opwachting!

Noord Brabantlaan 1A, Eindhoven Vanmollcraftbeer.com


7-9 september The Amsterdam Beerfestival 2018

The Amsterdam Beerfestival is een internationaal bierfestival dat wordt georganiseerd door Stichting Homeland Brew Fair op het Voormalig Marineterrein aan de Kattenburgerstraat 5 te Amsterdam. De stichting heeft als doel het  vergroten van de bierrelevantie, met de focus op de kleine en middelgrote brouwerijen waar liefde- en passievol gebrouwen wordt, met oog voor een verantwoord milieu en samenleving in een wereldwijd perspectief.

Voormalig marineterrein, Amsterdam tabfestival.com


9 september Oersoep Craftbeer festival 2018

Ik ben bij alle edities van dit festival geweest en genoot elke keer met 100%. Daarom was ik ook zeer teleurgesteld toen het vorig jaar niet door ging. Maar.. dit jaar zijn ze terug! Op het Honigterrein bij (en door) brouwerij Oersoep wordt dit mooie festival georganiseerd. Er zijn 7 Nederlandse en 7 buitenlandse brouwerijen aanwezig om het publiek hun mooiste bieren te laten proeven. Meer info volgt nog.

Honigterrein, Nijmegen facebookpagina


15 september Bergs Bierfestival

Op 15 september vindt het 22e Bergs Bierfestival plaats in het Provoosthuis aan de Potterstraat 36 in Bergen op Zoom. Het is een speciaalbierfestival van 14:00 tot 22:00 georganiseerd door het Bergsche Bierbrouwers Gilde. Meer informatie volgt.

Provoosthuis, Bergen op Zoom bergsbierfestival.nl

 

 

2 reacties

  1. Je mist het beste bierfestival van Nederland….Van Moll Fest.

  2. Oeps..! Toegevoegd!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.