Bierfestivals najaar 2018

6 oktober Speciaalbierfestival Zwolle

Het speciaalbierfestival Zwolle is een initiatief van het Vliegende Paard, Café de Gezelligheid en Stanislaus Brewskovitch Craft Beer. Het festival is een mix van Zwolse brouwers, opkomende nieuwe brouwers en brouwerijen die al een naam in de speciaalbierwereld hebben opgebouwd. Omdat de organisatie zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid willen bieden om van bijzondere bieren te genieten, zijn er dit jaar twee sessies: een middagsessie van 13:00 tot 17:00, een avondsessie van 18:00 tot 22:00, een combiticket geeft toegang tot beide sessies.

Academiehuis grote kerk, Zwolle Facebook


6 oktober Cross Border Craft Fest Enschede

Stanislaus Brewskovitch organiseert op dezelfde dag als het Speciaalbierfestival Zwolle ook nog een ander festival. Zij hebben twee locaties, één in Zwolle en één in Enschede, vandaar. Ze organiseren dit festival, dat zijn tweede editie beleeft, samen met Finne Brauerei uit Duitsland. Met dit event willen Stanislaus Brewskovitch en Finne Brauerei de Duits-Nederlandse vriendschap en 60-jaar Euregio vieren. Ook willen wij jullie graag laten zien wat in onze regio voor leuke en hoogwaardige producten gemaakt worden. Regionale brouwerijen uit Duitsland en Nederland brengen voor jullie de mooiste speciaalbieren mee.

Oude Markt, Enschede. Facebook


7 oktober E Drinks Eindhovens Bierfestival

Alweer de 6e editie van het altijd gezellige Eindhovens Bierfestival. Dit jaar met 13 aanwezige brouwerijen waaronder onder andere Hoptop en Eanske. Het festival vindt plaats bij E Drinks in Eindhoven.

E Drinks, Hurksestraat 44, Eindhoven edrinks.nl


7 oktober Bokbierdag Zutphen

Ik kom oorspronkelijk uit Zutphen, en ben dus al meerdere keren op dit jaarlijks terugkerende festival geweest. Bokbierdag is een druk bezocht festival waarin verschillende brouwerijen hun bokbieren presenteren aan het publiek. Merken als Grolsch en Brand zitten hier tussen maar ook plaatselijke brouwerijen. De traditionele optocht met oude bierkarren is een must see die de bokbierdag opent.

Zaadmarkt, groenmarkt en houtmarkt, Zutphen. bokbierdag.nl


13 oktober Bokbierfestival Deventer

Vorig jaar vond dit festival voor het eerst plaats en aangezien het toen zo’n succes was, is hier het vervolg! De Lebuinuskerk is het toneel van dit festival,van 14:00 – 21:00 kan je hier verschillende bokbieren proeven. Voorbeelden van brouwerijen zijn bijvoorbeeld Van Moll, Davo bieren, Brouwerij ’t IJ en Kompaan.

Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, Deventer deventerbokbierfestival.nl


14 oktober Proeven met een brouwer Hellendoorn

Op 14 oktober vind er voor het eerst een bierfestival plaats in Hellendoorn. Op deze dag kan je van 14:00-20:00 genieten van verschillende heerlijke en unieke speciaalbieren uit de regio. ‘Proeven met een Brouwer’ is dan ook een mooi podium voor brouwers om hun bieren te presenteren en voor bierliefhebbers om eens wat andere bieren te proberen dan die uit de supermarkt.

Poptempel de Lantaarn, Hellendoorn. Facebook


26-27 oktober PINT Bokbierfestival

Het is even onzeker geweest of het Pint Bokbierfestival dit jaar wel door zou gaan.. Maar! Het gaat uiteindelijk toch door. Dit bokbierfestival is met zijn ruim 12.000 bezoekers het grootste festival ter wereld in zijn soort. Sinds 1978 vindt het festival traditioneel plaats in het laatste weekend van oktober. De beurs van Berlage is een prachtig decor, wat het festival nog mooier maakt.

Beurs van Berlage, Amsterdam pintbbf.nl


2-3 november Gin en Beer Fest Breda

De organisatie achter het Hop on Hop off festival komen met iets nieuws! Het indoor strand Strand Binnen, in een voormalige Renault garage, is het toneel van de eerste editie van het Gin en Beer Fest. Op het festival kan je van 15:00-23:00 verschillende gin-tonics en speciaalbieren proeven of een hapje bij een van de heerlijke foodtrucks halen.

Strand Binnen, Breda. organisatiebureauhop.nl


2-4 november Streekbierfestival Utrecht

Het Streekbierfestival is een jaarlijks, meerdaags bierfestival met een lente en herfsteditie. Het festival, in dit geval de herfsteditie, wordt gehouden in het hartje van de bierstad Utrecht. Tijdens het festival maak je kennis met de meest bijzondere en uiteenlopende bieren uit Nederland, in de leukste cafés van de binnenstad. Het is dus niet zomaar een festival met verschillende standjes, nee je moet echt van café naar café. Een leuke manier om meteen Utrecht te leren kennen.

Centrum Utrecht, streekbierfestival.nl


8 en 9 December Bier & Big festival

Dit is de 10e Bier & Big! Tijd voor een mooi feestje dus! Brouwerijen Borg Brugghus, Tommie Sjef, en Wylam zijn al bekend gemaakt, dat wordt wat! In totaal komen 36 brouwerijen hun bieren schenken. Het festival vind, traditiegetrouw, plaats op het Strijp-S terrein. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Ketelhuisplein 1, Eindhoven. Bierenbig.com

2 reacties

  1. Op 13 okt is er ook een bierfestival in Deventer in de kerk. Zie: https://deventerbokbierfestival.nl/ en ook op Facebook

  2. Dank. hij gaat er zsm bij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.