Ernems trots

Ik woon in Arnhem, een mooi stadje aan de Rijn. Bekend van onder andere de slag om Arnhem, het sonsbeek park en burgers zoo. Ook hier, ja ook in Arnhem, vind je mooie bieren en wat kleine brouwerijen. Daarnaast hebben we zelfs ons eigen bierfestival, dat elk jaar groter word. En ik ben natuurlijk trots op mijn stadje en de groeiende biercultuur hier, dus ik vond het tijd om het allemaal eens in het zonnetje te zetten!


Brouwerij CC

Wolter de Bes, rasondernemer en horecatijger, is met zijn 10 jaar ondernemers ervaring de drijvende kracht achter een van Neerlands mooiste cafés. In het Arnhemse Klarendal ligt immers CASPAR een gastvrije modern “bruin” grandcafé.
beer_348987Wolter’s jarenlang passie voor speciaal bier en gastvrijheid doen hem in de zomer van 2015 er toe bewegen iets meer voor zijn klanten te serveren dan standaard. Over de jaren heen heeft Wolter vele bier ideeën verzonnen en worden nu via Brouwerij CC gerealiseerd door Oldskool brewery uit Eindhoven.
Brouwerij CC heeft tot nu toe drie bieren gebrouwen.

  • De tripel; Een dikke knipoog naar vader der Tripels: Westmalle. Deze dronk ik in café Caspar, zie hier
  • Witbier/IPA; Een fijne toegankelijke frisse IPA, zie hier. (Helaas volgens mij niet meer verkrijgbaar.)
  • De dunkel; Daarnaast hebben ze nog een dunkel, maar deze heb ik (nog) niet geproefd.

Brouwerij de Lama

Brouwerij de Lama is opgezet door Arnhemmers Yuri Zerner (27) en Marco Raafs (26).Tot nu toe hebben zij twee bieren gebrouwen. Hun brouwerij komt uiteindelijk boven café den Koopman op de korenmarkt, nu is het echter nog een testbrouwerij.

  • De donkere rochel; een winterwarmer/quadrupel. Ik was bij de lancering van dit bier.
  • De Alpaca LPA;  Een schuimige viervoeter met een fris, kruidig maar ook lichtbitter karakter door chinook hop. Deze dronk ik op het speciaalbierfestival Arnhem ’16.

‘T Goeye Goet

b22163e6-cd97-11e4-85c7-329fa52ecc6cIn 1922 stopte brouwer Henri Nooren van brouwerij De Roskam uit het Brabantse Ulvenhout met zijn bedrijf. In diezelfde tijd sloot ook de Arnhemse bierbrouwerij ‘De Kroon’ haar deuren. Brouwerij De Roskam staat inmiddels al meer dan een halve eeuw in het Openluchtmuseum (herbouwd in de tweede wereldoorlog) en vanaf december 2007 wordt er weer gebrouwen. Sinds diverse jaren, brouwen we 8 soorten bier. Te weten pilsener, dubbel en tripel en daarbij 5 seizoenbieren.
Van deze brouwerij heb ik twee bieren geproefd:

Binnenkort wil ik de andere bieren van deze brouwerij nog proeven en delen, word vervolgd..

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageren is niet mogelijk