Over mij

Nou zal je denken.. wie is eigenlijk degene achter deze site..?

Ik ben Amanda en ik ben 27 jaar en woonachtig in Arnhem. Sinds maart 2015 ben ik de trotse eigenaar van deze biersite.

Dit is een plek waarop ik mijn ontdekkingen in de bierwereld deel. Ik deel graag de mooie verhalen achter veel bieren en de fijne plekken die helemaal in het teken staan van bier. Ik wil je meenemen en hoop dat je net zo gek word op bier als ik dat ben geworden. Ook vind ik dat de clichés over vrouwen en bier eens de wereld uit moeten. Ook vrouwen zijn liefhebbers van bier, en juist steeds meer.

Stap voor stap ben ik de bierwereld aan het verkennen, er is zoveel te ontdekken en te leren, ik ben nog lang niet uitgepraat en uitgekeken.

Hoe begon het allemaal..?

Rond mij zestiende proefde ik voor het eerst bier in de kroegjes waar wij uit gingen. Het begon met pils. Pils? Nee, dat vond ik niet echt wat. Het is bitter, wat smaakloos en niet echt lekker. Al gauw ga je dan aan de wijn als tiener wanneer je uitgaat. Die vieze veel te zoete witte wijn. De pilsjes liet ik links liggen en speciaalbier daar dacht ik niet eens aan. Pas toen de wijn mij een beetje de keel uit kwam, ging ik verder kijken wat er eigenlijk nog meer was.

Wat is dan het eerste biertje wat je proefde..?

De eerste echte speciaalbieren die ik dronk, kwamen van mijn moeder. Wanneer wij rijsttafel aten kwam daar altijd een bepaald speciaal bier bij kijken, de Bellevue kriek. Een vruchtenbier wat ik nog steeds wel lekker vind op momenten. De Bellevue was voor mij toegankelijk en niet te zoet. Het was één van de eerste bieren die ik dronk, daarna volgden er geleidelijk wat meer. De blonde biertjes, de vaak te zoete lindemans vruchtenbieren en de rosébieren.

Foto genomen bij Brouwerij Troost Westergas

Maar hoe kwam je dan op deze site?

Het moment waarop ik echt bier boven wijn of andere drank ging verkiezen, kan ik me niet herinneren. Dat ging vanzelf. Wel weet ik dat ik altijd graag heb geschreven: vroeger al mijn eigen sites creëren, dagboeken bijhouden en gedichten/verhalen schrijven.

Ik merkte dat er zoveel verschil tussen alle bieren zat die ik dronk, dat ik deze verschillen en ervaringen ook wel graag wilde delen met de buitenwereld. Daarnaast zijn er zoveel mooie verhalen die zich achter de bieren schuil houden, die wil ik ook graag delen.

Op deze manier kan ik mijn passie voor schrijven en biertjes proeven combineren. En laten zien aan de wereld dat er ook steeds meer vrouwen zijn die speciaal bieren waarderen.

Het eerste bier van mijn site, de raging bitch, bezorgde mij zo’n smaakervaring dat ik er wel over moest schrijven. Hier is alles, deze bierobsessie (ik bedoel passie) dan ook mee begonnen.

Nu en de toekomst

Op het moment bestaat mijn site al 2 jaar. Ik merk dat mijn smaak steeds uitgebreider word. Bieren die ik eerst niet lekker vond, de stouts bijvoorbeeld, kunnen zich nu scharen onder mijn favorieten (vooral de zwaardere volle dikke). Ook IPA’s en zure bieren begin ik steeds meer te waarderen. De bierwereld is zo interessant, er is zoveel te leren en te ontdekken. Wat mij ook erg inspireert zijn de fijne gesprekken en ontmoetingen met mensen uit de bierwereld.

Ik hoop in de toekomst van mijn (uit de hand gelopen) bierpassie mijn werk te maken. Om zo nog meer mensen te kunnen inspireren. November ’17 ben ik begonnen met de bieropleiding van Nederland, het Stibon. Zo kan ik mij nog meer verdiepen in deze interessante wereld en nog meer storten in mijn passie. I LOVE it

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageren is niet mogelijk