Over mij

Nou zal je denken.. wie is eigenlijk degene achter deze site..?

Ik zal het je vertellen en ik neem je tegelijk mee in mijn ontdekking van het speciaalbier en de oprichting van deze site in 2015.

|| Vrouwen die houden niet van bier. Vrouwen drinken, als ze dan toch bier drinken, alleen maar zoete fruitbieren of rosé bieren..
Vrouwen en bier.. nee dat is ordinair..||

Genomen bij Brouwerij Troost

En toch ben ik een vrouw, eigenaar van deze site en ik krijg sinds ik deze site begon een steeds grotere passie voor bier.

Ik ben Amanda en ik ben 27 jaar en woonachtig in Arnhem. Sinds maart 2015 ben ik de trotse eigenaar van deze biersite.

Dit is een plek waarop ik mijn ontdekkingen in de bierwereld deel. Ontdekkingen qua bier, qua festivals en qua andere bierplekken. Ik deel graag de mooie verhalen achter veel bieren en de fijne plekken die helemaal in het teken staan van bier. Ik wil je meenemen en hoop dat je net zo gek word op bier als ik dat ben geworden. Ook vind ik dat de clichés over vrouwen en bier eens de wereld uit moeten. Ook vrouwen zijn liefhebbers van bier, en juist steeds meer.

Stap voor stap ben ik de bierwereld aan het verkennen, er is zoveel te ontdekken en te leren, ik ben nog lang niet uitgepraat en uitgekeken.

88ddc78a919a924dc47f2b43a7b3d28bEen vrouw die dit allemaal schrijft..?

Een vrouw en speciaal bier… Voor veel mensen is dat toch nog wennen op een of andere manier. Mannen drinken bier. En vrouwen…? Die drinken geen bier maar wijn of sterkedrank. Bier, dat is echt voor mannen. In mijn omgeving is dat anders gelukkig. Naast speciaalbier liefhebbende vrienden heb ik ook een paar vriendinnen die ook erg kunnen genieten van een speciaalbiertje en dat is fijn. We kunnen ervaringen uitwisselen van bepaalde bieren en af en toe samen proeven.

Mensen reageren verrast als je zegt een site over bier te hebben. Ze verwachten in eerste instantie dat alleen een man zo’n dergelijk site kan hebben en niet ik. Nou toch wel 🙂

Hoe begon het allemaal..?

Rond mij zestiende proefde ik voor het eerst bier in de kroegjes waar wij uit gingen. Het begon met pils. Pils? Nee, dat vond ik niet echt wat. Het is bitter, wat smaakloos en niet echt lekker. Al gauw ga je dan aan de wijn als tiener wanneer je uitgaat. Die vieze veel te zoete witte wijn. De pilsjes liet ik links liggen en speciaalbier daar dacht ik niet eens aan. Pas toen de wijn mij een beetje de keel uit kwam, ging ik verder kijken wat er eigenlijk nog meer was.

Wat is dan het eerste biertje wat je proefde..?

De eerste echte speciaalbiertjes die ik dronk, kwamen van mijn moeder. Wanneer wij rijsttafel aten kwam daar altijd een bepaald speciaal biertje bij kijken. De Bellevue kriek. Een vruchtenbier wat ik nog steeds wel lekker vind op momenten. De Bellevue was voor mij toegankelijk en niet te zoet. Het was één van de eerste bieren die ik dronk, daarna volgden er geleidelijk wat meer. De blonde biertjes, de vaak te zoete lindemans vruchtenbieren en de rosébieren.

Maar hoe kwam je dan op deze site?

vrouw en bierHet moment waarop ik echt bier boven wijn of andere drank ging verkiezen, kan ik me niet herinneren. Dat ging vanzelf. Wel weet ik dat ik altijd graag heb geschreven: vroeger al mijn eigen sites creëren, dagboeken bijhouden en gedichten/verhalen schrijven.

Ik merkte dat er zoveel verschil tussen alle bieren zat die ik dronk, dat ik deze verschillen en ervaringen ook wel graag wilde delen met de buitenwereld. Daarnaast zijn er zoveel mooie verhalen die zich achter de bieren schuil houden, die wil ik ook graag delen.

Op deze manier kan ik mijn passie voor schrijven en biertjes proeven combineren. En laten zien aan de wereld dat er ook steeds meer vrouwen zijn die speciaal bieren waarderen.

Het eerste bier van mijn site, de raging bitch, bezorgde mij zo’n smaakervaring dat ik er wel over moest schrijven. Hier is alles, deze bierobsessie (ik bedoel passie) dan ook mee begonnen. Lees hier meer over dit bier en wat ik er toen van vond.

Nu en de toekomst

Op het moment bestaat mijn site al 2 jaar. Ik merk dat mijn smaak steeds uitgebreider word. Bieren die ik eerst niet lekker vond, de stouts bijvoorbeeld, kunnen zich nu scharen onder mijn favorieten (vooral de melkstouts). Ook IPA’s en zure bieren begin ik steeds meer te waarderen. De bierwereld is zo interessant, er is zoveel te leren en te ontdekken en het praten met en ontmoeten van mensen uit de bierwereld inspireert mij ontzettend.

In September ga ik beginnen met de bieropleiding van Nederland, het Stibon. Zo kan ik mij nog meer verdiepen in deze interessante wereld en nog meer storten in mijn passie. I LOVE it

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageren is niet mogelijk